Jagoda kamczacka - skarb dalekiej Syberii.

Jagoda kamczacka - skarb dalekiej Syberii.

Jagoda kamczacka, znana także jako jagoda kamczacka złocista to krzew owocowy pochodzący z terenów Azji Północno-Wschodniej, zwłaszcza z Kamczatki, skąd wzięła swoją nazwę. Jest znana głównie ze względu na smaczne i zdrowe owoce, które są zbierane i spożywane zarówno na świeżo, jak i w przetworzonej postaci.

Nikt z nas nie wyobraża sobie świąt bez pierogów!

Nikt z nas nie wyobraża sobie świąt bez pierogów!

Pierogi i uszka w polskiej tradycji są nieodłącznym elementem na świątecznym stole skomponowane wraz z tradycyjnym barszczem i rybą. Każdy ma swoje ulubione nadzienia, ale sekretem idealnych pierogów jest ciasto. I chociaż do barszczu obowiązkowe są uszka z grzybami, to warto również urozmaicić stół pierogami z innymi, oryginalnymi farszami.

4 typowe nadzienia do pierogów

4 typowe nadzienia do pierogów

Jedzenie, które można znaleźć na całym świecie, pierogi! Pierogi są znane i występują w różnych formach od lat. Każda kultura ma swój własny sposób na przygotowanie i przyrządzenie pierogów. Pierogi to potrawa mączna z nadzieniem w środku, przygotowywana w formie gotowanej, smażonej lub na parze. Definicja pieroga pozostawia pole do nieporozumień co do tego, jaki jest najlepszy sposób na przygotowanie i gotowanie pierogów.