Jagoda kamczacka - skarb dalekiej Syberii.
Jagoda kamczacka, znana także jako jagoda kamczacka złocista to krzew owocowy pochodzący z terenów Azji Północno-Wschodniej, zwłaszcza z Kamczatki, skąd wzięła swoją nazwę. Jest znana głównie ze względu na smaczne i zdrowe owoce, które są zbierane i spożywane zarówno na świeżo, jak i w przetworzonej postaci.
Sery dojrzewające typu holenderskiego z przyprawami - Magnackie.
Sery dojrzewające typu holenderskiego z przyprawami - Magnackie. Sery holenderskie są ukochanymi serami na całym świecie, ale czy kiedykolwiek próbowaliście odmian ziołowych wytwarzanych z mleka krowiego, produkowanych w polskiej mleczarni? Różnice w jakości i smaku są naprawdę niezwykłe.
Nikt z nas nie wyobraża sobie świąt bez pierogów!
Pierogi i uszka w polskiej tradycji są nieodłącznym elementem na świątecznym stole skomponowane wraz z tradycyjnym barszczem i rybą. Każdy ma swoje ulubione nadzienia, ale sekretem idealnych pierogów jest ciasto. I chociaż do barszczu obowiązkowe są uszka z grzybami, to warto również urozmaicić stół pierogami z innymi, oryginalnymi farszami.
4 typowe nadzienia do pierogów
Jedzenie, które można znaleźć na całym świecie, pierogi! Pierogi są znane i występują w różnych formach od lat. Każda kultura ma swój własny sposób na przygotowanie i przyrządzenie pierogów. Pierogi to potrawa mączna z nadzieniem w środku, przygotowywana w formie gotowanej, smażonej lub na parze. Definicja pieroga pozostawia pole do nieporozumień co do tego, jaki jest najlepszy sposób na przygotowanie i gotowanie pierogów.