Sery dojrzewające z naszej oferty pochodzą z tradycyjnych serowarni, niektóre z nich funkcjonują od kilkudziesięciu lat. Produkcja jest wynikiem pasji i zamiłowania do tworzenia prawdziwych rzemieślniczych serów. Mleko o najwyższej jakości pozyskiwane jest od sprawdzonych, lokalnych producentów – rolników z wieloletnim doświadczeniem. Niezwykle bogaty i najwyższej jakości surowiec nadaje serom niepowtarzalny, czysty i autentyczny smak. Codziennie zbierane jest świeże surowe mleko z gospodarstw i natychmiast rozpoczyna się produkcja sera, aby zachować to co w mleku najcenniejsze. Dzięki zaangażowaniu w podtrzymanie wieloletnich tradycji produkowany jest prawdziwy ser – z mleka, naturalny, wyrabiany w zgodzie z naturą i rzemiosłem. Przepisy są dobrze strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. Po rzemieślniczej produkcji serowarzy pozwalają każdemu blokowi sera dojrzeć, aż do nabrania właściwego smaku. Rezultatem jest ser z charakterystycznym smakiem, który jest naturalny i zależy w pewnej mierze od tego, w której porze roku powstał. Łączymy lokalną tradycję z najwyższą jakością. Skład prawdziwego sera jest bardzo prosty – mleko, bakterie kwasu mlekowego, podpuszczka i sól. Akceptowalne są też niektóre dodatki, takie jak lizozym, który jest naturalnym enzymem przeciwbakteryjnym, chlorek wapnia lub barwnik karotenowy.