• Nowy produkt

Powstaje w wyniku połączenia dwóch metod produkcji: szwajcarskiej i holenderskiej. Jego miąższ jest miękki, elastyczny, a smak i zapach słodkawy, w serach bardziej dojrzałych lekko ostry, orzechowy. Dziury w serze zawdzięczamy bakteriom propionowym, które podczas procesu dojrzewania wydzielają dwutlenek węgla. Tworzy on w miąższu sera duże oczka. Produkowany jest z mleka najwyższej jakości. 

Najcenniejszym miejscem łaskiej mleczarni są dojrzewalnie sera. Panująca w nich wilgotność i temperatura tworzą unikalne warunki do dojrzewania produkowanych przez serów. W czasie dojrzewania sery leżakują na drewnianych deskach i są regularnie pielęgnowane przez serowara. W tym właśnie tkwi sekret smaku łaskiech serów.

Specyfikacja:

  • Waga: 3 kg
  • Bez konserwantów: tak
  • Opakowanie: pakowane w atmosferze ochronnej
  • W dniu dostawy termin przydatności nie krótszy niż: 50 dni
  • Warunki przechowywania: od 1°C do 8°C
  • Przesyłka kurierska w opakowaniu termicznym: tak

Mleko, sól, chlorek wapnia, barwnik karoteny, podpuszczka, kultury bakterii fermentacji mlekowej. 

Mogą Cię również zainteresować