Sposób produkcji maseł z naszej oferty przypomina kulinarną podróż w przeszłość. Śmietana, zbierana z najlepszej jakości mleka, jest poddawana procesowi zmaślania w tradycyjnej maselnicy. Odpowiednio przeprowadzony proces to zasługą maślarza z doświadczeniem, zaś otrzymany produkt ma bogaty, gładki, kremowy smak i aksamitną konsystencję. Do produkcji maseł nie wykorzystuje się barwników. Produkt przywodzi na myśl tradycyjne masło z pieczołowitością wyrabiane od najdawniejszych lat przez nasze babcie. Masło Ekstra otrzymuje się przez zmaślenie słodkiej, wysoko pasteryzowanej śmietanki. Jego głównymi składnikami są: tłuszcz (82%) i woda (max.16%). Nasze masła zawierają naturalne i łatwo przyswajalne witaminy pochodzące z mleka, które są niezbędne do prawidłowego rozwoju organizmu. Szczególnie cenne są witaminy rozpuszczalne w tłuszczach: A,D,E,K.
Śmietany z naszej oferty powstają z wysokiej jakości mleka ukwaszonego wyselekcjonowanymi, żywymi kulturami bakterii. Zamknięte w pojedynczych butelkach dojrzewają do odpowiedniego smaku i aromatu zyskując jednocześnie jednolitą gładką konsystencję. Bakterie fermentacji mlekowej są aktywne w produkcie przez cały okres przydatności do spożycia. Śmietany są wyjątkowe, nie zawierają żadnych zbędnych dodatków. Mają charakterystyczny, tradycyjny, prawdziwie domowy smak. Znakomicie nadają się do sałatek, pierogów lub naleśników.