- Nowy produkt
- Brak
Ser Łasdamer plastry Łask 300 g lub 500 g
Łasdamer - ser typu szwajcarsko - holenderskiego. Produkowany jest z wyłącznie mleka najwyższej jakości. Ser posiada wyjątkowe walory smakowe, lekko słodki smak, delikatny zapach oraz dziury wielkości wiśni.
Specyfikacja:
- Waga: 300 lub 500 g
- Bez konserwantów: tak
- Opakowanie: pakowane w atmosferze ochronnej
- W dniu dostawy termin przydatności nie krótszy niż: 20 dni
- Warunki przechowywania: od 1°C do 8°C
- Przesyłka kurierska w opakowaniu termicznym: tak
Bezpieczny transport
Szybka dostawa
Najlepszy smak
Powstaje w wyniku połączenia dwóch metod produkcji: szwajcarskiej i holenderskiej. Jego miąższ jest miękki, elastyczny, a smak i zapach słodkawy, w serach bardziej dojrzałych lekko ostry, orzechowy. Dziury w serze zawdzięczamy bakteriom propionowym, które podczas procesu dojrzewania wydzielają dwutlenek węgla. Tworzy on w miąższu sera duże oczka. Produkowany jest z mleka najwyższej jakości.
Najcenniejszym miejscem łaskiej mleczarni są dojrzewalnie sera. Panująca w nich wilgotność i temperatura tworzą unikalne warunki do dojrzewania produkowanych przez serów. W czasie dojrzewania sery leżakują na drewnianych deskach i są regularnie pielęgnowane przez serowara. W tym właśnie tkwi sekret smaku łaskiech serów.
Mleko, sól, chlorek wapnia, barwnik karoteny, podpuszczka, kultury bakterii fermentacji mlekowej.