- Nowy produkt
Konfitura z jagody kamczackiej 200 g
Smak naszej konfitury jest słodko-kwaśny, charakterystyczny dla owoców jagody kamczackiej, a barwa zbliżona do barwy świeżych owoców. Konfitura ma bardziej wyrazisty smak niż dżemy czy powidła. Jest doskonała do ciast, naleśników, gofrów, rogalików i innych deserów.
Specyfikacja:
- Waga: 200 ml
- Bez konserwantów: tak

Bezpieczny transport

Szybka dostawa

Najlepszy smak
Firma powstała w 2017 roku. Obecnie zrzesza plantatorów jagody kamczackiej, których uprawy zajmują łącznie ponad 200 ha z czego ok. 40 ha stanowią uprawy ekologiczne. Poza uprawami jagody kamczackiej zajmujemy się produkcją dżemów, soków, liofilizatów oraz proszku z liofilizatów.
Dlaczego owoce jagody kamczackiej są wyjątkowe?
- unikalne połączenia antocyjanów i irydoidów, co daje jej właściwości przeciwzapalne i przeciwwirusowe
- poziom przeciwutleniaczy wyższy niż w jakichkolwiek owocach - w porównaniu z jagodą leśną ma aż o 50% więcej polfenoli, czyli niezwykle cennych antyoksydantów
- wysoka dawka witaminy C
- to prawdziwy koktajl witamin, zawiera prowitaminę A, tiaminę (B1), ryboflawinę (B2), kwas foliowy (B9), witaminę B6, rutynę (P), oraz magnez, bor, sód, potas, wapń, fosfor, mangan, miedź, bar, krzem, jod.
Przetwory są w 100 % naturalne, bez konserwantów i mają obniżoną zawartość cukru.
jagody, cukier